Growtivity voor GGZ & gehandicaptenzorg

Processen snel innoveren en persoonlijk maken

Zorgaanvragen, wachtlijsten, wachttijden slim managen en proactief en persoonlijk communiceren met clienten.

Elke zorgorganisatie wil en kan op eigen wijze het contact met cliënten en andere betrokken ondersteunen. Voor de GGZ en gehandicaptenzorg maakt Growtivity het mogelijk vanuit een proces persoonlijk te communiceren en overzicht te houden. Zodat er op basis van vertrouwen het beste cliëntprofiel gemaakt kan worden. Zonder overbodige lijstjes en handelingen, maar overzichtelijk op één plek. Waar je als zorgmedewerker optimaal ondersteund wordt, zodat jij de meeste tijd aan cliënt en verwanten besteedt, omdat je weet dat dat vertrouwen onontbeerlijk is in de zoektocht naar de best passende zorg. Of als er niet direct zorg voorhanden is een plek op de wachtlijst, maar waarbij je periodiek goed contact hebt met de cliënt, zodat hij weet waar hij aan toe is?

Kijk hier naar een video waarin we uitleggen hoe het Growtivity platform werkt

Zorgorganisaties kunnen eenvoudig starten

Vrijwel elk proces binnen zorgorganisaties kan met Growtivity worden ondersteund. De mogelijkheden zijn dan ook ongekend binnen de gehandicaptenzorg. Onze ervaring is dat zorgaanbieders die kiezen voor deze oplossing vaak starten met het digitaliseren en persoonlijk maken van 1 of 2 zorgprocessen. Met deze ervaring kan een plan van aanpak gemaakt worden dat vertrouwen geeft voor de innovatie van andere journeys.

Growtivity helpt ons de juiste combinaties te maken. Als partner kennen zij de technologie en de zorgmarkt. Maar misschien belangrijker is dat zij snappen welke fases wij als innovatief bedrijf doorlopen. Ze zijn bereid om vanuit onze visie vooruit te kijken en hebben tegelijkertijd de flexibiliteit om te anticiperen op de onvoorspelbaarheid van de zorgmarkt. Samen hebben we een stevig fundament gelegd waarmee we patiëntbehoeften optimaal kunnen invullen.

- Walter van Kuijen, CEO SmartQare

Lees hier hoe Siza gebruik maakt van het Growtivity platform

Zorgaanbieder Siza ondersteunt mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Om medewerkers optimaal te ondersteunen bij hun activiteiten en tegelijkertijd de kosten te beheersen, wil Siza de digitale wendbaarheid van de organisatie en zorgactiviteiten verbeteren. Om dit te realiseren is een aantal processen gedigitaliseerd en gestroomlijnd op basis van het Growtivity platform.

Remy Hartelo deelt de mogelijkheden voor de GGZ

Groot voordeel van het Growitivity platform is dat het eenvoudig te implementeren is. In enkele dagen is het resultaat van een proces te zien. In dit artikelen geeft onze Senior Consultant Remy Hartelo weer wat deze oplossing voor zorg instellingen kan beteken.

Succesverhalen

“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
Klantcase Mobilant
“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
“De informatie over onze activiteiten en middelen die nu allemaal op het Growtivity platform wordt vastgelegd en voor alle teamleden toegankelijk is, is essentieel bij het bespreken van cases.”</p>
<p>Michiel Noij<br />
Coördinator WijkGGZ

Vraag hier een demo aan