De zorg is een zeer divers speelveld. Toch zijn veel processen vergelijkbaar. Frontoffice voor de Zorg van Growtivity heeft diverse best practices voor standaardprocessen vastgelegd. Volgens Salesforce specialist Remy Hartelo is dat een mooie basis om zorgorganisaties nog sneller effectieve oplossingen te bieden. 

“Met onze best practices kunnen we sneller de diepte in met klanten”

Met de Frontoffice voor de zorg biedt Growtivity zorginstellingen de flexibiliteit om hun processen voor de instroom, doorstroom en uitstroom van patiënten of cliënten te digitaliseren. De reis (patientjourney) die zij maken – van intake tot ontslag en nazorg – bevat vaste onderdelen. Bij een aanvraag of intake moeten bijvoorbeeld vraag en aanbod worden gematcht. Er zijn zeker variabelen, maar een aantal processtappen van zorgorganisaties in care en cure zijn vergelijkbaar . De kracht van die best practices benutten we bij Growtivity.

Een startmodel

Onze oplossingen zijn gebaseerd op het Salesforce-platform. Salesforce is heel flexibel, waardoor we snel een platform voor elke klant kunnen inrichten en finetunen zonder code. Omdat veel processen in grote lijnen overeenkomen, hebben we een tool ontwikkeld waarmee we snel de technische functionaliteit voor een specifiek proces, zoals een intake, kunnen inrichten. We hebben voor diverse processen een startmodel gecreëerd, dat voldoet aan alle Salesforce-standaarden, inclusief security. Zo kunnen we veel sneller implementeren.

Geen leeg vel

Het grote voordeel is dat we projecten niet langer met een leeg vel starten. Door het voorwerk staat de basis al. De bouwstenen van een oplossing zijn beschikbaar en de relevante instellingen staan al grotendeels goed. Hierbij benutten we onze ervaring en best practices uit de zorgsector. Het grote voordeel is dat we samen met de klant sneller de diepte in kunnen. Opstarten kost minder tijd zodat we ons meteen op klantspecifieke wensen kunnen focussen. Dit biedt de kans een proces of portal sneller te verfijnen. 

Lagere opstartkosten

Extra voordeel is dat er meer budget beschikbaar is om concrete meerwaarde te bieden. De opstartkosten zijn namelijk lager als we vanuit het model werken. In het verleden kwam het voor dat in de eerste fase al veel tijd en geld ging zitten in het opzetten van een fundament. Dat is jammer omdat daar de kracht en meerwaarde van onze oplossingen niet zit. 

Extra boost

Met ons model, dat ook via de Salesforce AppExchange beschikbaar is, kunnen we de digitalisering in de zorg een kickstart geven. Of wij ons model nu zelf opzetten of de klant het van de Salesforce marktplaats haalt, maakt niet zoveel uit. Het is nu veel eenvoudiger om een demo- of testomgeving op te zetten. We kunnen per geïnteresseerde zorgorganisatie meteen maatwerk bieden en samen kijken naar de inrichting en optimalisatie van specifieke processen en behoeften. Op die manier geven we de digitalisering in de zorg weer een extra boost.

Heb je vragen na het lezen van dit blog? Neem dan contact op met Remy; remy.hartelo@growtivity.com