Esther Vergeer Foundation
Van Excel-sheets naar geautomatiseerd matchingsproces: Hoe Growtivity de Esther Vergeer Foundation heeft geholpen om meer kinderen aan sportclubs te koppelen

De Esther Vergeer Foundation is in 2004 opgericht door Esther Vergeer, zevenvoudig Paralympisch kampioene rolstoeltennis. Haar missie is om kinderen met een lichamelijke beperking te matchen met de juiste sporten en sportclubs. Want sport helpt de kinderen om zelfverzekerder, zelfredzamer en gezonder te worden. In 2021 lanceerde de stichting de Esther Vergeer Foundation Sportpoli, waar kinderen met een beperking kennis kunnen maken met verschillende sporten. Deze sportpoliklinieken zijn inmiddels te vinden in alle academische kinderziekenhuizen.

De inspanningen van de stichting om kinderen met een handicap te matchen met sportclubs heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Sinds de introductie van de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s is de vraag om kinderen te matchen met de juiste sportclubs enorm gegroeid. In 2015 hadden ze nog te maken met één sportvereniging, in 2019 waren er al zo’n 90 kinderen actief bij 27 verenigingen en in 2022 bijna 500 kinderen die 29 verschillende sporten deden bij 175 verenigingen. Om deze groei bij te benen had de stichting een beter matchingsproces nodig.

Growtivity heeft aan dit nobele doel kunnen bijdragen door het matchingsproces zo veel mogelijk te digitaliseren. De stichting nam contact op met Growtivity vanwege hun ervaring met het matchen van cliënten, met de juiste zorg, op de juiste plek. Na slechts één sessie werden de behoeften van de stichting door Growtivity begrepen.

Bij de start van de samenwerking maakte de stichting nog gebruik van Excel-sheets en sterk vervuilde data. Het doel was om ervoor te zorgen dat men een goed overzicht zou krijgen van alle kinderen, ze eenvoudiger gematcht konden worden met sportclubs en dat er goede rapportages konden worden gemaakt. 

Na vijf en een halve maand nauwe samenwerking was alles opgeleverd. Sindsdien wordt het hele werkproces ondersteund door de oplossing van Growtivity. Er is onder andere een dashboard dat duidelijk laat zien welke kinderen in welke fase zitten en waar een collega is gebleven in het proces. De stichting is verbaasd over de mogelijkheden en positief verrast over het gebruiksgemak. En doordat alles nu in één systeem zit, is ook de overdracht tussen medewerkers veel makkelijker en betrouwbaarder geworden.

De samenwerking met Growtivity is heel prettig verlopen. Ze hebben geduldig gezorgd voor tips, online trainingen en handleidingen. Het heeft de stichting geholpen om meer kinderen met een lichamelijke beperking aan sportclubs te matchen.

Door deze positieve ervaringen heeft de stichting ook al een lijstje met nieuwe wensen. Zoals het hebben van een overzicht waar de rolstoelen voor kinderen en verenigingen staan, het verwerken van donaties, het voeren van acties en het automatiseren van emails. 

Meer informatie over de Esther Vergeer Foundation kun je vinden op hun website: https://esthervergeerfoundation.nl

Meer weten over deze case?

Neem contact op met:

Erik Koridon

Telefoonnummer:

0620019864

E-mailadres:

erik.koridon@growtivity.com

Growtivity helpt ons de juiste combinaties te maken. Als partner kennen zij de technologie en de zorgmarkt. Maar misschien belangrijker is dat zij snappen welke fases wij als innovatief bedrijf doorlopen. Ze zijn bereid om vanuit onze visie vooruit te kijken en hebben tegelijkertijd de flexibiliteit om te anticiperen op de onvoorspelbaarheid van de zorgmarkt. Samen hebben we een stevig fundament gelegd waarmee we patiëntbehoeften optimaal kunnen invullen.

- Walter van Kuijen, CEO SmartQare