Cliënt portaal

Het inzien en beheren van gegevens

De cliënt kan zelf gegevens inzien en beheren in het cliënt portaal. Ook het maken van afspraken en chat functionaliteiten zijn onderdeel van dit portaal.

Het cliëntportaal is onderdeel van Growtivity platform. Via het cliëntportaal kunnen cliënten hun zorgdossier op elk gewenst moment online inzien. Ook kunnen zij indien gewenst anderen toegang geven tot hun cliëntportaal. De cliënt bepaalt zelf wie dat zijn en welke delen zij mogen inzien. Zo houdt de cliënt zelf de regie over zijn of haar persoonlijke gegevens. En blijven ook hun naasten ook op de hoogte. In de GGZ markt is het cliëntportaal ook wel bekend als het ggz portaal.

Inloggen met DigiD is ook een optie van het cliënt portaal. Vraag hieronder een demo aan om alle functionaliteiten van het cliëntportaal te zien en om te zien of dit bij uw zorginstelling past.

Vragen?

We horen graag van je.
Neem hier contact met ons op!

Wat is mijn investering in het Growtivity platform?

Growtivity is opgedeeld in modules.
Neem je Growtivity af, dan kun je gebruikmaken van al deze modules en functionaliteiten. 

De prijs is per medewerker dus de kosten zijn volledig schaalbaar. De kosten voor jouw organisatie heb je hiermee zelf in de hand en zijn volledig aangepast aan jouw wensen.

Tijdens de demo lichten we graag inhoudelijk toe welke onderdelen en aantallen voor jou van toepassing zijn.

Fasering van implementatie
Je hoeft uiteraard niet alles in één keer te implementeren en te gebruiken. Start bijvoorbeeld met de matching module voor één afdeling. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in implementatietijd. Gaat het goed en is de wens om uit te breiden naar meer afdelingen of gebruik te maken van meer functionaliteiten? Dan schaal je eenvoudig op door een verdiepende implementatie en de extra benodigde licenties toe te voegen voor de nieuwe aangesloten collega’s.

Succesverhalen

“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
Klantcase Mobilant
“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
“De informatie over onze activiteiten en middelen die nu allemaal op het Growtivity platform wordt vastgelegd en voor alle teamleden toegankelijk is, is essentieel bij het bespreken van cases.”</p>
<p>Michiel Noij<br />
Coördinator WijkGGZ

Benieuwd hoe we dit doen?

Vraag een demo aan.