Versterking van regie door de patiënt/cliënt

Meer verbinding met uw patiënten en cliënten

“Waarom weet ik wel wanneer een pakketje wordt bezorgd, maar niet wanneer ik in het ziekenhuis aan de beurt ben?”.

– Michel Peters

Webwinkels hebben klantenservice tot kunst verheven. Om de consument te bedienen, kijken ze goed naar de klantreis. Ze kennen de consument en nemen deze continu mee in hun proces. Wij zijn van mening dat dit in de zorg ook zo moet zijn. Het is belangrijk dat zorgorganisaties gaan denken in een patiënt-/cliëntreis. Een 360 graden perspectief creëren rondom de patiënt of cliënt. Dat is de basis voor een transparant proces, effectieve communicatie en persoonlijke zorg.

Contact

Neem contact op met Yvonne Smid wanneer je meer wilt weten over Frontoffice voor de zorg of design thinking.

yvonne.smid@growtivity.com
06 39 41 71 62

Een eigen portaal voor cliënten en patiënten

Het portaal volgens de huisstijl en wensen van jouw organisatie is de plek waar patiënten, verzorgers, hulpverleners en anderen betrokkenen van cliënten gegevens kunnen inzien, verzamelen, beheren en delen. Met deze module verschaf je hen toegang tot hun eigen medische gegevens en is het mogelijk eenvoudig relaties hierin via autorisatie te betrekken..
In het ideale geval staan alle gegevens van bijvoorbeeld de apotheker, huisarts, cardioloog, diëtist en ook de fysiotherapeut samen op één plek. Veelal wordt die ene plek gezien als een zogenaamde Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) waar de patiënt, cliënt en zorgconsument volledig regie over kunnen voeren.

Waarom een portaal ?

Voor patiënten, cliënten en zorgconsumenten is de Portal een plek waar overzicht wordt gegeven van het ziekteverloop en alle onderzoeken en behandelingen. De patiënt, cliënt en de zorgconsument voeren de regie over alle gegevens. Wie krijgt toegang tot welke gegevens en op welk moment wil je toegang tot deze gegevens weer blokkeren?
Een ander voordeel van een Portal is dat iedere behandelaar een compleet beeld kan krijgen van de patiënt, cliënt en zorgconsument hetgeen het algemeen herstel van de patiënt/cliënt positief beïnvloedt. De zorgaanbieder heeft de verplichting een Portal beschikbaar te stellen.

Benieuwd hoe wij dit doen? 

Schrijf je hier in voor één van onze demo’s