Plaats- en tijdsonafhankelijke zorg

Kosten besparen door assets op iedere locatie slim te managen

‘Focus je als zorgorganisatie op je kerntaak: het welzijn van cliënten verbeteren’

Ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel. Vrijwel alle disciplines ontwikkelen en gebruiken nieuwe apps en devices. Growtivity ziet het als een kunst om de verschillende eilanden samen te laten komen. Bijvoorbeeld door data over bloeddruk, stress, gewicht en fitness- of slaapgegevens van een smartwatch bij elkaar te brengen in het EPD of een portaal. Op die manier maken we investeringen in innovaties vele malen effectiever. Voeg daar de opkomst van het videobellen met de arts of behandelaar, de chatfunctie met de zorginstelling of de sms functie bij een afspraak aan toe en de zorg op afstand is optimaal benut.

Het is geen geheim dat gezond blijven per definitie beter en goedkoper is dan genezen.

Op dit moment bezit de zorgsector al veel uiteenlopende gegevens over de persoonlijke gezondheid van mensen. Deze kunnen eenvoudig verrijkt worden met data van smartphones of apps. Het is alleen de kunst daar slim mee om te gaan. 

Praktisch betekent dat de juiste informatie verzamelen, centraal opslaan en logisch samenbrengen. Zo kunnen we aan de hand van bestaande gegevens trends herkennen en die gebruiken voor voorspellingen. Bovendien kun je beter checken als je meer weet.

Al deze data geeft niet alleen een adequaat beeld van iemands huidige gezondheidstoestand. Afwijkingen of risico’s met AI en data-analyse zijn goed in te schatten. Hierbij kan er breder gekeken worden dan de individuele patiënt of specifieke patiëntgroepen. Het is bijvoorbeeld relatief eenvoudig om via specifieke kenmerken diabetes of hartkwalen te voorspellen. Het resultaat is concrete data voor preventieve maatregelen of programma’s. Bijvoorbeeld om de leefstijl van groepen aan te passen. Zo draagt digitalisering niet alleen bij aan lagere zorgkosten, maar helpt het mensen ook gezonder en prettiger te leven.

Monitoren van cliënten

Het Growtivity platform houdt niet alleen de verbinding met cliënten maar ook met de middelen die nodig zijn om zorg te bieden. In toenemende mate wordt verdere zorg thuis of op andere locaties verleend. Cliënten maken gebruik van verschillende voorzieningen zoals rolstoelen, medicijndispensers, bloeddrukmeters ect. Al deze middelen/assets kunnen beheerd worden met de frontoffice voor de zorg. Op ieder moment is duidelijk waar middelen zich bevinden en of onderhoud gewenst is.

Succesverhalen

“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
Klantcase Mobilant
“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
“De informatie over onze activiteiten en middelen die nu allemaal op het Growtivity platform wordt vastgelegd en voor alle teamleden toegankelijk is, is essentieel bij het bespreken van cases.”</p>
<p>Michiel Noij<br />
Coördinator WijkGGZ