Plaats- en tijdsonafhankelijke zorg

Kosten besparen door assets op iedere locatie slim te managen

‘Focus je als zorgorganisatie op je kerntaak: het welzijn van cliënten verbeteren’

Ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel. Vrijwel alle disciplines ontwikkelen en gebruiken nieuwe apps en devices. Growtivity ziet het als een kunst om de verschillende eilanden samen te laten komen. Bijvoorbeeld door data over bloeddruk, stress, gewicht en fitness- of slaapgegevens van een smartwatch bij elkaar te brengen in het EPD of een portaal. Op die manier maken we investeringen in innovaties vele malen effectiever. Voeg daar de opkomst van het videobellen met de arts of behandelaar, de chatfunctie met de zorginstelling of de sms functie bij een afspraak aan toe en de zorg op afstand is optimaal benut.

Het is geen geheim dat gezond blijven per definitie beter en goedkoper is dan genezen.

Op dit moment bezit de zorgsector al veel uiteenlopende gegevens over de persoonlijke gezondheid van mensen. Deze kunnen eenvoudig verrijkt worden met data van smartphones of apps. Het is alleen de kunst daar slim mee om te gaan. 

Praktisch betekent dat de juiste informatie verzamelen, centraal opslaan en logisch samenbrengen. Zo kunnen we aan de hand van bestaande gegevens trends herkennen en die gebruiken voor voorspellingen. Bovendien kun je beter checken als je meer weet.

Al deze data geeft niet alleen een adequaat beeld van iemands huidige gezondheidstoestand. Afwijkingen of risico’s met AI en data-analyse zijn goed in te schatten. Hierbij kan er breder gekeken worden dan de individuele patiënt of specifieke patiëntgroepen. Het is bijvoorbeeld relatief eenvoudig om via specifieke kenmerken diabetes of hartkwalen te voorspellen. Het resultaat is concrete data voor preventieve maatregelen of programma’s. Bijvoorbeeld om de leefstijl van groepen aan te passen. Zo draagt digitalisering niet alleen bij aan lagere zorgkosten, maar helpt het mensen ook gezonder en prettiger te leven.

Growtivity helpt ons de juiste combinaties te maken. Als partner kennen zij de technologie en de zorgmarkt. Maar misschien belangrijker is dat zij snappen welke fases wij als innovatief bedrijf doorlopen. Ze zijn bereid om vanuit onze visie vooruit te kijken en hebben tegelijkertijd de flexibiliteit om te anticiperen op de onvoorspelbaarheid van de zorgmarkt. Samen hebben we een stevig fundament gelegd waarmee we patiëntbehoeften optimaal kunnen invullen.

- Walter van Kuijen, CEO SmartQare

Monitoren van cliënten

De frontoffice voor de zorg houdt niet alleen de verbinding met uw cliënten maar ook met de middelen die nodig zijn om zorg te bieden. In toenemende mate wordt verdere zorg thuis of op andere locaties verleend. Cliënten maken gebruik van verschillende voorzieningen zoals rolstoelen, medicijndispensers, bloeddrukmeters ect. Al deze middelen/assets kunnen beheerd worden met de frontoffice voor de zorg. Op ieder moment is duidelijk waar middelen zich bevinden en of onderhoud gewenst is.

Benieuwd hoe wij dit doen? 

Schrijf je hier in voor één van onze demo’s