Wil je de cliënttevredenheid in jouw VVT -of gehandicaptenzorgorganisatie laten groeien en de werkdruk van medewerkers laten krimpen?

Digitaliseer de ondersteunende zorgprocessen en creëer de optimale ‘customer journey’ oftewel Cliënt Reis.

  • De cliënttevredenheid wordt verhoogd

  • De administratieve lasten voor zorgmedewerkers worden verminderd

  • Slimme digitalisering levert een tijdsbesparing op van 20-25%: tijd die direct ten goede komt aan betere zorg

Digitaliseer de ondersteunende zorgprocessen

Tijdrovend proces

 Stel, een cliënt, familielid of een hulpverlener doet een zorgaanvraag. Een team gaat vervolgens aan de slag om deze aanvraag te behandelen. Vaak wordt informatie uit verschillende bronnen verzameld om de specifieke vraag te destilleren. Aansluitend wordt binnen de organisatie naar het juiste aanbod en/of locatie gezocht. Dit is een tijdrovend proces met veel bellen en mailen. Bovendien is data vaak in verschillende systemen opgeslagen en is het lastig om een case over te dragen.

 Logische workflow door digitalisering

Door dit proces te digitaliseren wordt het zorgadvies ondergebracht in een logische workflow. In dit digitale proces zijn de relevante kenmerken van cliënten en hun zorgvraag snel te matchen met een geschikte locatie of zorgvorm. Zorgmedewerkers vinden gestructureerd en efficiënt de passende zorg.

Optimale Cliënt Reis

Het resultaat is een naadloze ‘customer journey’, oftewel een Cliënt Reis. Extra voordeel is dat de workflow ook alle bijbehorende communicatie aanstuurt. Dit varieert van een bevestiging van de zorgaanvraag tot de informatie-uitwisseling met cliënten of hun vertegenwoordigers en tussen zorgmedewerkers.

Cliënt krijgt sneller zorg

De nieuwe workflow scheelt de zorgmedewerkers veel werk en voorkomt dat er iets vergeten wordt. Alle betrokkenen hebben inzicht in de actuele status van een aanvraag. Dit draagt bij aan een positieve beleving van cliënten. Het is ook mogelijk om signalen aan berichten te koppelen. Bijvoorbeeld door een signaal toe te voegen aan een crisis aanvraag, kan automatisch een notificatie of escalatie worden verzonden. Zo valt er geen enkele aanvraag tussen wal en schip en krijgen cliënten sneller de zorg die ze nodig hebben.

Digitalisering van VVT en GHZ

Gepersonaliseerde intake/instroom

Maak nieuwe cliënt registraties eenvoudig en gepersonaliseerd met de Instroom module.

Matching beschikbaarheid

Vind een match voor nieuwe en crisis aanvragen met de unieke matching functionaliteit van de Frontoffice voor de Zorg. Stel criteria in die specifiek zijn voor elke locatie.

Beheer van zorgcontracten

Beheer zorgcontracten proactief en blijf op de hoogte van vergoedbare zorg met de Zorgcontracten Monitor van Frontoffice voor de Zorg. Onderhoud eenvoudig alle zorgcontract gerelateerde relaties.

Asset- en servicemanagement beheer

Volg en onderhoud zorgmiddelen op afstand, zoals mobiliteitshulpmiddelen.

Relatiebeheer

Beheer eenvoudig alle relaties vanaf je smartphone, tablet of computer met CRM voor de zorg. Blijf gemakkelijk in contact met patiënten en andere relaties.

Ondersteuning voor feedback en enquêtes

Vraag eenvoudig feedback van cliënten, medewerkers, of andere relaties via online vragenlijsten en enquêtes.

Siza verbetert digitale wendbaarheid

Zorgaanbieder Siza ondersteunt mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. De zorg is zeer divers en varieert van thuisondersteuning tot aan 24-uurs zorg in een woongroep. Verdeeld over Gelderland en Midden-Brabant zijn er 150 locaties waar 2.500 medewerkers zo’n 4.000 mensen ondersteunen. De bekendste Siza-locatie is Het Dorp in Arnhem. Denken in mogelijkheden staat centraal in de organisatie. Om medewerkers optimaal te ondersteunen bij hun activiteiten en tegelijkertijd de kosten te beheersen, wil Siza de digitale wendbaarheid van de organisatie en zorgactiviteiten verbeteren. Om dit te realiseren is een aantal processen gedigitaliseerd en gestroomlijnd.

Het team van de afdeling Informatie & Technologie kreeg in 2016 de opdracht om het applicatielandschap te vereenvoudigen en de kansen van nieuwe technologieën te benutten. Zo wilde de organisatie procesverstoringen aanzienlijk reduceren, eenvoud in gebruik van software realiseren, sneller anticiperen op veranderingen en kosten verlagen. Na een inventarisatie van de ontwikkelingen in de zorgmarkt bleek een centraal technologieplatform om verschillende processen en systemen in onder te brengen een logische keuze. Uit onderzoek bleek vervolgens dat Salesforce aan de gestelde eisen kon voldoen.

Lees de hele klantcase

Al onze klanten in de VVT en GHZ bekijken?

Nieuws & Blogs

Event | Strategiesessie ‘De Cliënt Reis van je Dromen’ 25 mei 2023

Event | Strategiesessie ‘De Cliënt Reis van je Dromen’ 25 mei 2023

Op donderdag 25 mei 2023 organiseerden we de strategiesessie ‘De Cliënt Reis van je Dromen’ op ons kantoor in Utrecht, waar we verschillende zorgorganisaties uit Nederland en België verwelkomden. Hoewel zorgorganisaties onderling van elkaar verschillen, hebben ze vaak...

Vragen?

We horen graag van je.
Neem hier contact met ons op.