De totale cliëntreis

Een cliënt heeft vaak veel contactmomenten met een zorgorganisatie.
In een commercieel bedrijf worden de contactpunten die klanten hebben in kaart gebracht om erachter te komen of een dienst of het leveren van een product op alle vlakken soepel verloopt. Bij het in kaart brengen van de zogenoemde Customer Touchpoints komen vaak verbeterpunten naar voren, waarmee de organisatie haar processen en daarmee haar diensten kan verbeteren.

In de zorg is dat niet anders! Het lastige is dat cliënten vaak niet bij één behandelaar of professional terecht komen met een zorgvraag. Hoe zorg je er dan voor dat de volledige cliëntreis goed in kaart wordt gebracht én verbeterd kan worden? Dat wordt schakelen tussen verschillende organisaties, afdelingen en personen. Wij begrijpen dat het voelt alsof het iets is dat niet zo 1, 2, 3 gedaan is. Maar dat is het wel!

 

Stap 1 Breng je cliëntreis in kaart

Hierbij kunnen de volgende vragen gesteld worden:
Hoe komt een cliënt in zorg, of hoe krijgt jouw organisatie een zorgvraag binnen?
Welke processen worden er in gang gezet om de cliënt van de juiste zorg te voorzien?
Hoe wordt de cliënt op de hoogte gehouden van de loop van het traject?
Welke processen zijn nodig als een cliënt meerdere zorgvragen heeft?
Hoe gaat een cliënt uit zorg, of hoe wordt een cliënt doorverwezen naar een andere afdeling of zorgprofessional?

 

Stap 2 Automatiseer processen

Onderzoek waar kansen liggen om processen te automatiseren.
Automatiseer processen en stappen zoals de aanmelding, intake, triage, berichtgeving aan de betreffende zorgmedewerker over de cliënt, wachtlijstbeheer, meerzorg of gewone extra wensen van een cliënt.
Maak kennisdeling binnen jouw organisatie (tussen leidinggevenden, afdelingen en zorgmedewerkers) super eenvoudig met Growtivity.

 

Stap 3 Deel een 360 graden cliëntbeeld 

Deel jouw kennis en ervaring over de cliënt met andere zorgprofessionals!
Maak data van en over een cliënt overzichtelijk en eenvoudig deelbaar voor alle betrokken partijen. Dat kan bijvoorbeeld door iemand via een link toegang te geven tot een rapport, waarin jij bepaalt welke data ingezien kan worden.

Het delen van informatie wordt gemakkelijk gemaakt met Growtivity. Daarin is het belangrijk te weten dat je als zorgorganisatie verantwoordelijk bent voor de data van een cliënt. Growtivity biedt alle functionaliteiten om data te delen. Jij mag bepalen welke data gedeeld wordt en via welk kanaal dat veilig kan.

 

Resultaat

Dus hoe helpt het in kaart brengen van de cliëntreis jouw organisatie?
Wanneer jouw organisatie werkt met Growtivity verminder je niet alleen de administratieve last voor je zorgmedewerkers. Je zorgt voor een warm welkom voor je cliënten en je helpt de zorgwereld door een 360 graden beeld van de cliënt pasklaar te hebben zodra informatie overgedragen moet worden.

Wil je meer te weten komen over de cliëntreis? Kijk dan vooral even naar onze cliëntreis pagina!