Clinical Trial Service

Méér medisch-wetenschappelijk onderzoek mogelijk bij Clinical Trial Service door efficiëntie met digitaal platform

Clinical Trial Service (CTS) is een Nederlandse Contract Research Organisatie (CRO) die wereldwijd opereert bij medisch-wetenschappelijk onderzoek met als expertise Clinical Operations en Internationale Home Care Service. De missie van CTS is dat patiënten wereldwijd op iedere gewenste locatie kunnen deelnemen aan een onderzoek naar een nieuw geneesmiddel voor hun ziekte en thuis medische controles of een behandeling krijgen. In maar liefst 80 landen werkt CTS met lokale samenwerkingspartners, die CTS zelf traint en intensief begeleidt en controleert om de kwaliteit wereldwijd te waarborgen.

Mirjam Bruggink is oprichter, eigenaar en directeur van CTS. “We bieden twee diensten aan. De afdeling Clinical Operations zet een medisch-wetenschappelijk onderzoek op, zorgt voor het verkrijgen van de goedkeuring van het onderzoek bij de Medisch-Ethische Commissie en is verantwoordelijk voor het project management, monitoring en de kwaliteitscontroles in de ziekenhuizen.

De afdeling Internationale Home Care Service zorgt dat wereldwijd patiënten die deelnemen aan klinisch onderzoek worden bezocht door speciaal voor de onderzoeken getrainde onderzoeksverpleegkdundigen. De verpleegkundigen behandelen patiënten thuis in het kader van een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Deze thuisbehandelingen brengen het aantal ziekenhuisbezoeken aanzienlijk terug, wat zowel voor patiënten als onderzoekers prettig is omdat zieke patiënten niet hoeven te reizen en ze op die manier wél aan een onderzoek kunnen deelnemen.”

Groeiende behoefte aan overzicht en efficiëntie

“Er liepen steeds meer onderzoeken – inmiddels zo’n 130 – en tijdens de coronapandemie groeide de vraag naar Home Care Service ook nog eens explosief. We kregen steeds meer behoefte aan overzicht en efficiëntie. Het was allemaal niet meer bij te houden in spreadsheets.” 

“Voor het digitaliseren van onze processen hebben we een aantal partijen en systemen tegen elkaar afgewogen. Via via kwamen we bij Growtivity terecht. Hun platform bleek het beste bij ons te passen en we hadden direct een goede klik met de mensen van Growtivity. De communicatie was prettig, de referenties goed en ze snapten wat we wilden.”

“Omdat een Home Care Service het meest urgent was, is daar als eerste een applicatie voor gebouwd. Die loopt nu bijna 4 jaar.  Afgelopen jaar hebben we de Voorraadbeheer -en Business Development modules eraan toegevoegd. Nu wordt er gebouwd aan een applicatie voor Clinical Operations. Ook is het platform gekoppeld aan het systeem voor onze financiële administratie, waardoor we overzichten kunnen maken per project en de data voor de facturatie uit het platform kunnen halen en als bijlage bij de factuur meesturen. Het hele platform werkt heel intuïtief.

Door efficiëntie ruimte voor méér projecten

“We hebben nu veel meer overzicht en we werken efficiënter, waardoor we méér projecten aankunnen. We zien het ook snel als er iets ontbreekt aan een dossier. Dat wordt direct zichtbaar als je overzichten maakt en werkt kwaliteitsverhogend. Het feit dat je data kunt listen, helpt weer bij het managen van de internationale teams en de onderzoeken.

Momenteel onderzoeken we hoe we in de toekomst samenwerkingspartners en opdrachtgevers kunnen toelaten in een afgeschermde omgeving van het platform. Daaraan zijn risico’s verbonden, dus zijn we streng en selectief in hoe we dat willen vormgeven en hoe dat gevalideerd moet worden. Doordat we al vanaf het begin met Growtivity werken zijn uitbreidingen gemakkelijk te realiseren. Ze snappen wat we willen en denken daardoor goed met ons mee. Zo blijven we bouwen en bijschaven aan het platform, dat wij het EPI-center van CTS noemen, om het voor onze mensen en onze onderzoeken beter en overzichtelijker te maken.

In contact komen met deze ambassadeur?

Neem contact op met:

Kim Smulders

Telefoonnummer:

0639417162

E-mailadres:

kim.smulders@growtivity.com

Meer succesverhalen

“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
“De informatie over onze activiteiten en middelen die nu allemaal op het Growtivity platform wordt vastgelegd en voor alle teamleden toegankelijk is, is essentieel bij het bespreken van cases.”</p>
<p>Michiel Noij<br />
Coördinator WijkGGZ
“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”</p>
<p>Bert Blancke<br />
Algemeen directeur Mobilant
“De informatie over onze activiteiten en middelen die nu allemaal op het Growtivity platform wordt vastgelegd en voor alle teamleden toegankelijk is, is essentieel bij het bespreken van cases.”</p>
<p>Michiel Noij<br />
Coördinator WijkGGZ

Vragen?

We helpen je graag.