Dé meetup voor innovatieve zorgorganisaties.

Op 7 september 2023 vond de eerste Growy’s Customer Success Meetup plaats. In de ongedwongen sfeer van Strand Oog in Al in Utrecht konden de aanwezigen ervaringen uitwisselen met andere innovatieve zorgorganisaties die de kracht van digitalisering al benutten of graag willen benutten.

De aanwezigen konden tijdens de pauzes genieten van het mooie weer.

Erik Koridon, founder van Growtivity heet iedereen van harte welkom.

Succesverhaal Mobilant

Bart Tomlow presenteerde het succesverhaal van zorgorganisatie Mobilant uit Antwerpen. Helemaal passend bij hun motto ‘Het kan ook ANDERS’ is bij Mobilant hét platform voor de zorg geïmplementeerd. Bart Tomlow van Mobilant liet daarnaast samen met Andries de Jonge van PDF Butler een live demo zien hoe Mobilant eenvoudig een contract kan genereren met gegevens uit hét platform voor de zorg en vervolgens eenvoudig kan worden ondertekend door een cliënt.

Bart Tomlow van MOBILANT over hét platform voor de zorg dat binnen drie maanden bij deze Belgische zorgorganisatie is geïmplementeerd. Hierdoor ervaren hun cliënten direct hulp en ondersteuning én eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.

Andries de Jonge gaf een live demo van PDF Butler en Sign Butler waarmee met gegevens uit hét platform voor de zorg eenvoudig documenten, zoals cliëntcontracten, kunnen worden gegenereerd en ondertekend.

Product update en roadmap

Daarna gaf Remy Hartelo een presentatie over de nieuwste product updates en de roadmap van hét platform voor de zorg. Hij gaf uitleg over nieuwe functies zoals op geolocatie gebaseerd matchen. En hij vertelde dat op de roadmap ontwikkelingen staan als visualisatie van locatiebeschikbaarheid, het slimmer plaatsen van cliënten op basis van data, de mogelijkheid om cliëntgegevens te anonimiseren zodat deze kunnen worden bewaard voor rapportagedoeleinden en natuurlijk de voortdurende optimalisatie van bestaande functionaliteiten. Hij sloot af met het benadrukken van de waarde van gebruikersbetrokkenheid. Want hét platform voor de zorg wordt vooral beter met de input en feedback van alle innovatieve zorgorganisaties die het inmiddels hebben geïmplementeerd.

Remy Hartelo van Growtivity gaf een product update en vertelde wat er allemaal op de roadmap staat van hét platform voor de zorg.

Customer Success

Kim Smulders gaf een presentatie over het Customer Success team van Growtivity. Door hun kennis en ervaring zijn ze een waardevolle sparring partner voor key-users, management en applicatie beheerders. Kim benadrukte tijdens haar presentatie het belang van een grondige voorbereiding op de implementatie, zoals het samenstellen van het juiste team en het managen van verwachtingen. Daarnaast vertelde ze over veelvoorkomende valkuilen, zoals te snel van start willen gaan met de implementatie, het onderschatten van de tijdsinspanning, het niet betrekken van uiteindelijke gebruikers en te veel tegelijk en te snel willen implementeren. Ook gaf ze aan dat het na de implementatie pas echt begint. Daarom blijft het Customer Success team ook graag na de implementatie betrokken. Dat doen ze onder andere door periodieke roadmapsessies, design sessies, evaluaties en het bieden van begeleiding bij nieuwe projecten.

Kim Smulders presenteerde over de toegevoegde waarde van het Customer Success team van Growtivity.

Stichting Buddyhuis en Buddy4Care

Femke Riel vertelde vervolgens haar persoonlijke verhaal en het ontstaan van Stichting Buddyhuis en Buddy4Care. Zes jaar geleden kreeg Femke een buddy toegewezen. Ze had borstkanker en voelde de behoefte om haar vragen en zorgen te bespreken met iemand die wist waarover ze het had. De gesprekken waren zo’n succes dat Femke samen met haar oncoloog een buddysysteem opzette. Dat begon met een excellijst vol namen en is nu een systeem met intelligente matchmaking: Buddy4Care. Samen met Growtivity is dit systeem doorontwikkeld en wordt het inmiddels in verschillende ziekenhuizen ingezet.

Femke Riel van Stichting Buddyhuis.

Salesforce voor non-profit organisaties

Tenslotte gaven Antony van Hoeven en Dick Reede van Salesforce voor non-profit organisaties een presentatie over hun samenwerking met Growtivity.

Sponsoren

Growy’s Customer Success Meetup werd mede mogelijk gemaakt door deze partners: Salesforce voor non-profits, PDF Butler – Salesforce document generation made easy en Syntilio – Brengt zorgaanbieders en cliënten dichter bij elkaar

Meer foto’s op Facebook

Op onze Facebook pagina zijn nog veel meer sfeerfoto’s te bekijken: https://www.facebook.com/growtivitybv