Wil je de cliënttevredenheid bij jouw gemeente laten groeien en de werkdruk van medewerkers laten krimpen?

Digitaliseer de werkprocessen en creëer de optimale ‘customer journey’ oftewel Cliëntreis.

  • De cliënttevredenheid wordt verhoogd

  • De administratieve lasten voor gemeentemedewerkers worden verminderd

  • Slimme digitalisering levert een tijdsbesparing op van 20-25%: tijd die direct ten goede komt aan betere zorg

Digitalisering werkprocessen bij gemeenten

Tijdrovend proces

Stel, een cliënt, familielid of een hulpverlener doet een zorgaanvraag. Een team gaat vervolgens aan de slag om deze aanvraag te behandelen. Vaak wordt informatie uit verschillende bronnen verzameld om de specifieke vraag te destilleren. Aansluitend wordt naar het juiste aanbod en/of locatie gezocht. Dit is een tijdrovend proces met veel bellen en mailen. Bovendien is data vaak in verschillende systemen opgeslagen en is het lastig om een case over te dragen.

Logische workflow door digitalisering

Door dit proces te digitaliseren wordt het zorgadvies ondergebracht in een logische workflow. In dit digitale proces zijn de relevante kenmerken van cliënten en hun zorgvraag snel te matchen met een geschikte locatie of zorgvorm. Medewerkers vinden gestructureerd en efficiënt de passende zorg.

Optimale Cliëntreis

Het resultaat is een naadloze ‘customer journey’, oftewel een Cliëntreis. Extra voordeel is dat de workflow ook alle bijbehorende communicatie aanstuurt. Dit varieert van een bevestiging van de zorgaanvraag tot de informatie-uitwisseling met cliënten of hun vertegenwoordigers en tussen gemeentemedewerkers.

Cliënt krijgt sneller zorg

De nieuwe workflow scheelt veel werk en voorkomt dat er iets vergeten wordt. Alle betrokkenen hebben inzicht in de actuele status van een aanvraag. Dit draagt bij aan een positieve beleving van cliënten. Het is ook mogelijk om signalen aan berichten te koppelen. Bijvoorbeeld door een signaal toe te voegen aan een crisis aanvraag, kan automatisch een notificatie of escalatie worden verzonden. Zo valt er geen enkele aanvraag tussen wal en schip en krijgen cliënten sneller de zorg die ze nodig hebben.

Digitalisering voor gemeenten

Beheer van zorgcontracten

Beheer zorgcontracten proactief en blijf op de hoogte van vergoedbare zorg met de Zorgcontracten Monitor van Frontoffice voor de Zorg. Onderhoud eenvoudig alle zorgcontract gerelateerde relaties.

Relatiebeheer

Beheer eenvoudig alle relaties vanaf je smartphone, tablet of computer met CRM voor de zorg. Blijf gemakkelijk in contact met cliënten en andere relaties.

Ondersteuning voor feedback en enquêtes

Vraag eenvoudig feedback van cliënten, medewerkers, of andere relaties via online vragenlijsten en enquêtes.

Al onze klanten in de gemeenten markt bekijken?

Nieuws & Blogs

Blog | Het Integraal Zorgakkoord implementeren

Blog | Het Integraal Zorgakkoord implementeren

Het Integraal Zorgakkoord implementeren In het Integraal Zorgakkoord (IZA) zijn er afspraken gemaakt om te werken aan de toegankelijkheid, de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg. Om de afspraken helder te maken en de benodigde activiteiten om het Integraal...

Hoe helpt het in kaart brengen van de cliëntreis jouw organisatie?

Hoe helpt het in kaart brengen van de cliëntreis jouw organisatie?

De totale cliëntreis Een cliënt heeft vaak veel contactmomenten met een zorgorganisatie. In een commercieel bedrijf worden de contactpunten die klanten hebben in kaart gebracht om erachter te komen of een dienst of het leveren van een product op alle vlakken soepel...

Demo?

Vraag hier een demo aan.