Elk kind wil gewoon meedoen in de maatschappij. Dat geldt ook voor kinderen met een lichamelijke beperking. Sport is een fantastische remedie om een kind meer zelfvertrouwen te laten krijgen en zelfredzamer te maken. En het is gezond! De missie van de Esther Vergeer Foundation is dan ook om zoveel mogelijk van deze kinderen te matchen met de juiste sport en een sportvereniging. Growtivity heeft een bijdrage kunnen leveren aan dit nobele doel door dit matchingproces te digitaliseren.

Esther Vergeer – zevenvoudig paralympisch kampioen rolstoeltennis – startte in 2004 de Esther Vergeer Foundation. In 2021 bedacht ze de Esther Vergeer Foundation Sportpoli, waar kinderen met een beperking kennis kunnen maken met verschillende sporten. Inmiddels zijn er Sportpoli’s te vinden in alle academische kinderziekenhuizen, als aansluiting op de multidisciplinaire poli’s die er al waren.

Bijna 500 kinderen actief met sport

Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation sinds 2018: “Vanaf de introductie van de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s is de vraag naar het matchen van kinderen en sportverenigingen enorm gegroeid. Inmiddels ook voor kinderen met beperkingen die niet zichtbaar zijn. Hadden we in 2015 nog te maken met één sportvereniging, in 2019 waren er al zo’n 90 kinderen actief bij 27 verenigingen en in 2022 bijna 500 kinderen die 29 verschillende sporten deden bij 175 verenigingen!”

“Uit die groei kwam de behoefte aan een betere digitale ondersteuning van het proces. Tot dan toe hielden we alles in Excel-sheets bij, met het risico dat er zaken werden overschreven. Wat we wilden was een goed geautomatiseerd proces, waar we contactgegevens in kwijt konden, de vorderingen van de kinderen én onze workflow goed gedocumenteerd werden en bevestigingsmails er automatisch uitgingen.”

Matchen van de juiste zorg, met de juiste persoon, op de juiste plek

“We kwamen in contact met Growtivity door hun ervaring met het matchen van de juiste zorg, met de juiste persoon op de juiste plek, met name voor zorginstellingen. Hoewel wij een goed doel zijn, kwam deze parallel goed van pas. Na slechts één sessie begreep men onze behoeften.”

Hele matchingstraject goed in beeld

“Nu werken we met op maat gemaakte workflows, schermen, rapporten en dashboards, aangepast op het kind en de ouders. We hebben nu eindelijk duidelijk overzicht, transparantie en sturingsmogelijkheden. En het allerbelangrijkste is dat we op deze manier meer kinderen met een lichamelijke beperking kunnen matchen aan sportverenigingen en een betere follow-up doen, omdat het hele matchingstraject zo goed in beeld is.”

“Growtivity heeft ons met engelengeduld van tips, online training en handleidingen voorzien. Maar het meest waardevolle aspect van de samenwerking is misschien wel dat men echt levert wat men belooft.”

Dit is blog 1 van 3 over de samenwerking tussen Growtivity en de Esther Vergeer Foundation. Check ook blog 2 over het implementatieproces en blog 3 over het resultaat op de werkvloer.

Bekijk hier het interview van Growtivity en de Esther Vergeer Foundation met Emerce.

Meer informatie over de Esther Vergeer Foundation kun je vinden op hun website: https://esthervergeerfoundation.nl