Deze blog is een korte introductie over wat Salesforce voor de zorg kan betekenen. Salesforce lijkt niets met zorg te hebben maar niets is minder waar. Het is meer dan software en het biedt u als dienstverlener in de zorg een variatie aan mogelijkheden processen te veranderen naar journeys zodat een optimale gebruikerservaring ontstaat. We gebruiken het woord platform in plaats van software.

Is Salesforce nieuw voor u?

De naam doet vermoeden dat Salesforce een oplossing biedt om het sales proces te ondersteunen en automatiseren. Inmiddels gebruiken honderdduizenden organisaties in alle sectoren Salesforce voor het ondersteunen van alle soorten processen waar patiënten, cliënten, leveranciers, medewerkers en klanten een rol in spelen. Salesforce biedt een meer dan onderscheidend platform om de zorg te transformeren op een andere manier dan u bent gewend.

Eigen oplossingen

Salesforce biedt eigen oplossingen die naar de wens van de klant geconfigureerd kunnen worden. Salescloud, Marketing Cloud, Servicecloud, Communitycloud en Mulesoft zijn daar voorbeelden van. Salescloud is de meest gebruikte oplossing voor het ondersteunen van ieder proces wat te maken heeft met relaties en de status en voortgang van deze relaties. Zowel zorginstelling als zakelijke dienstverleners zetten deze Salescloud in en weten dit naar hun eigen wens te configureren.

Ontwikkelplatform

Technologiebedrijven als Growtivity kunnen het platform van Salesforce gebruiken om eigen oplossingen te ontwikkelen voor 1 klant of meerdere organisaties. Dit maakt het mogelijk voor specifieke vraagstukken en processen krachtige toepassingen te maken die als maatwerk aanvoelen voor een gebruiker. Op het platform van Salesforce heeft Growtivity onder andere Aorta en de Contractenmonitor ontwikkeld. Aorta ondersteunt het proces van opleidingen en opleidelingen in de zorg. Met de contractenmonitor kunt u alle contractpartijen eenvoudig managen. De Healtcare suite van Growtivity maakt het mogelijk een mix van oplossingen samen te stellen die relevant zijn voor de processen die u wilt ondersteunen.

Apps van derden

Naast Growtivity zijn er duizenden andere apps en oplossingen die ontwikkeld zijn op Salesforce of daarmee geïntegreerd kunnen worden. Hierdoor bent u in staat u eigen mix te maken van apps en oplossingen die het beste bij uw eigen organisatie passen. Vervolgens kunnen oplossingen later naar wens worden aangepast of ingeruild voor andere.

Horizon

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan salesforce is dat je als organisatie altijd een keuze hebt. Kies zelf wat je van Salesforce wilt gebruiken. Iedere dag worden er nieuwe apps op de markt gebracht. Dit maakt het mogelijk te kiezen tussen zelf configureren of het in te kopen. Wanneer een app niet bevalt is deze weer te vervangen. Op deze wijze bepaalt technologie niet hoe u werkt maar bent u in staat zelf te bepalen hoe u technologie wilt inzetten.

Growtivity als partner van Salesforce

Growtivity is partner van Salesforce en kan over vrijwel alle oplossingen adviseren. Daarnaast zijn wij implementatiepartner en weten we de specifieke vraag vanuit de zorg te vertalen naar een gebruiksvriendelijke proces.