Nieuwe app beschikbaar voor crisisbedden.

In tijden van Corona bleek het digitaal inzichtelijk maken van beschikbare crisisbedden een extra urgente vraag. Hierbij heeft Growtivity EKJP geholpen om hiervoor zo snel mogelijk een app te ontwikkelen, en met succes! In korte tijd ontwikkelde en realiseerde Growtivity, GGZ NHN en Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie de app. Karakter publiceerde hierover een mooi bericht. Met trots delen wij dit met jullie.


Nieuwsbericht: “Nieuwe app beschikbaar voor crisisbedden”

18 mei 2020 Karakter.nl

Voor professionals in de hoogintensieve zorg is nu een nieuwe app beschikbaar, met als resultaat snel inzicht waar de beschikbare crisisbedden zijn voor psychisch kwetsbare kinderen of jongeren in nood.

Het doel van deze app is snel inzichtelijk te maken waar de beschikbare crisisbedden zijn, zodat kinder- en jeugdpsychiaters niet langer eindeloze belsessies naar afdelingen met beschikbare bedden hoeven te doen. Daardoor kunnen landelijk professionals sneller werken en zijn honderden kinderen en jongeren effectiever geholpen.

De nieuwe app is een samenwerking van Growtivity, GGZ NHN en Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie.

In tijden van Corona vond Growtivity het een sympathiek idee om zo de zorg te supporten.

Circa 15 zorgorganisaties voor hoogintensieve kinder- en jeugdpsychiatrie zijn aangehaakt. Daarnaast breiden we nu uit met het netwerk van zorgorganisaties voor eetstoornissen; deze bedden worden dan zichtbaar in een aparte kolom in de app. De app is inzichtelijk voor de deelnemende instellingen, niet voor ketenpartners.

Maarten van Grevenstein, geneesheer-directeur bij Karakter:

“De eerste ervaringen zijn erg positief; de app levert significante tijdswinst op en heeft als bijkomend voordeel dat het de samenwerking bevordert en het een stuk eenvoudiger is landelijke ontwikkelingen in kaart te brengen. Met de deelnemende organisaties is afgesproken dat iedere organisatie te allen tijde zeggenschap blijft houden over zijn eigen bedden.”

Aan de opgegeven beschikbaarheid kunnen geen rechten worden ontleend, de situatie op een afdeling kan tenslotte per uur veranderen.

 


 

Een mooi voorbeeld van impact in de zorg, door Growtivity.

Vragen over dit artikel? Schroom niet contact met Patricia (Sales Manager) op te nemen: patricia.vanthof@growtivity.com