Wil je de cliënttevredenheid in jouw GGZ-organisatie laten groeien en de werkdruk van medewerkers laten krimpen?

Digitaliseer de werkprocessen en creëer de optimale ‘customer journey’ oftewel Cliëntreis.

  • De cliënttevredenheid wordt verhoogd

  • De administratieve lasten voor zorgmedewerkers worden verminderd

  • Slimme digitalisering levert een tijdsbesparing op van 20-25%: tijd die direct ten goede komt aan betere zorg

Digitalisering de werkprocessen in de GGZ

Tijdrovend proces

 Stel, een cliënt, familielid of een hulpverlener doet een zorgaanvraag. Een team van consulenten gaat vervolgens aan de slag om deze aanvraag te behandelen. Vaak wordt informatie uit verschillende bronnen verzameld om de specifieke vraag te destilleren. Aansluitend wordt binnen de organisatie naar het juiste aanbod en/of locatie gezocht. Dit is een tijdrovend proces met veel bellen en mailen. Bovendien is data vaak in verschillende systemen opgeslagen en is het lastig om als consulent een case over te dragen.

 Logische workflow door digitalisering

 Door dit proces te digitaliseren wordt het zorgadvies ondergebracht in een logische workflow. In dit digitale proces zijn de relevante kenmerken van cliënten en hun zorgvraag snel te matchen met een geschikte locatie of zorgvorm. Consulenten vinden gestructureerd en efficiënt de passende zorg.

Optimale Cliëntreis

Het resultaat is een naadloze ‘customer journey’, oftewel een Cliëntreis. Extra voordeel is dat de workflow ook alle bijbehorende communicatie aanstuurt. Dit varieert van een bevestiging van de zorgaanvraag tot de informatie-uitwisseling met cliënten of hun vertegenwoordigers en tussen consulenten.

Cliënt krijgt sneller zorg

De nieuwe workflow scheelt de consulenten veel werk en voorkomt dat er iets vergeten wordt. Alle betrokkenen hebben inzicht in de actuele status van een aanvraag. Dit draagt bij aan een positieve beleving van cliënten. Het is ook mogelijk om signalen aan berichten te koppelen. Bijvoorbeeld door een signaal toe te voegen aan een crisis aanvraag, kan automatisch een notificatie of escalatie worden verzonden. Zo valt er geen enkele aanvraag tussen wal en schip en krijgen cliënten sneller de zorg die ze nodig hebben

Digitalisering van de Geestelijke Gezondheidszorg

Gepersonaliseerde intake/instroom

Maak nieuwe cliënt registraties eenvoudig en gepersonaliseerd met de Instroom module.

Matching beschikbaarheid

Vind een match voor nieuwe en crisis aanvragen met de unieke matching functionaliteit van de Frontoffice voor de Zorg. Stel criteria in die specifiek zijn voor elke locatie.

Beheer van zorgcontracten

Beheer zorgcontracten proactief en blijf op de hoogte van vergoedbare zorg met de Zorgcontracten Monitor van Frontoffice voor de Zorg. Onderhoud eenvoudig alle zorgcontract gerelateerde relaties.

Beheer van wachtlijsten

Bekijk en beheer de wachtlijst vanuit één bron met de Instroom module. Blijf op de hoogte van alle patiëntcommunicatie en wie verantwoordelijk is voor welke actie.

Ondersteuning bij beddenplanning

Maximaliseer de capaciteit en optimaliseer het gebruik van bedden per ziekenhuis, regio of groep van instellingen.

Begeleiding opleidelingen/leer-lingen

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Een duidelijk overzicht van alle opleidelingen en leerlingen en waar ze zich bevinden in het ontwikkeltraject.

Asset- en servicemanagement beheer

Volg en onderhoud zorgmiddelen op afstand, zoals mobiliteitshulpmiddelen.

Relatiebeheer

Beheer eenvoudig alle relaties vanaf je smartphone, tablet of computer met CRM voor de zorg. Blijf gemakkelijk in contact met patiënten en andere relaties.

Ondersteuning voor feedback en enquêtes

Vraag eenvoudig feedback van cliënten, medewerkers, of andere relaties via online vragenlijsten en enquêtes.

“Door het digitale platform van Growtivity ervaart de klant onmiddellijke hulp of ondersteuning én heeft volledig eigen regie en transparantie via Mijn Mobilant.”


– Bert Blancke, Algemeen directeur Mobilant

Al onze klanten in de GGZ markt bekijken?

Nieuws & Blogs