Op vrijdag 11 november 2022 is onder de enthousiaste leiding van Femke Riel Buddy4Care live gegaan. De officiële opening werd gevierd met een hapje en een drankje in de buddylounge van het Antonius Ziekenhuis.

Kankerpatiënten en buddy’s: a match made on earth!

Wanneer de diagnose kanker wordt gesteld, is een ‘match made in heaven’ niet wat je wilt. Wat je nodig hebt, is iemand die naast je kan staan in het hier en nu. Iemand die je situatie helemaal begrijpt en je kan adviseren uit eigen ervaring. Een buddy. Dat is waar de samenwerking tussen Stichting Buddyhuis, het Antonius Ziekenhuis en Growtivity om draait.

Het doel van Buddy4Care

Stichting Buddyhuis en Growtivity verbinden (kanker)patiënten digitaal met een buddy die hen bijstaat in het hier en nu, de complexe situatie begrijpt en adviseert vanuit eigen ervaring. Naast het verminderen van de onzekerheid voor kankerpatiënten, ontlasten de buddy’s de zwaar belaste zorgsector.

Uitbreiding naar andere ziekenhuizen

Er zijn gesprekken gaande met verschillende ziekenhuizen over de implementatie van Buddy4Care. De verwachting is dat dit een landelijk fenomeen zal worden. Iedere patiënt verdient tenslotte een buddy!

Ontdek hier meer over Buddy4Care: https://growtivity.com/oplossingen/buddy4care/