Op vrijdag 11 november is onder de enthousiaste leiding van Femke Riel Buddy4Care live gegaan. De officiële opening werd gevierd met een hapje en een drankje in de buddylounge van het Antonius Ziekenhuis.

Kankerpatiënten en buddy’s: a match made on earth!

Wanneer de diagnose kanker wordt gesteld, is een ‘match made in heaven’ niet wat je wilt. Wat je nodig hebt, is iemand die naast je kan staan in het hier en nu. Iemand die je situatie helemaal begrijpt en je kan adviseren uit eigen ervaring. Een buddy. Dat is waar de samenwerking tussen Stichting Buddyhuis, het Antonius Ziekenhuis en Growtivity om draait.

Het doel van Buddy4Care

Stichting Buddyhuis en Growtivity verbinden (kanker)patiënten digitaal met een buddy die hen bijstaat in het hier en nu, de complexe situatie begrijpt en adviseert vanuit eigen ervaring. Naast het verminderen van de onzekerheid voor kankerpatiënten, ontlasten de buddy’s de zwaar belaste zorgsector.

Uitbreiding naar andere ziekenhuizen

Er zijn gesprekken gaande met verschillende ziekenhuizen over de implementatie van Buddy4Care. De verwachting is dat dit een landelijk fenomeen zal worden. Iedere patiënt verdient tenslotte een buddy!

Meer weten over het Antonius Ziekenhuis of Buddy4Care? Neem contact op met Yvonne Smid via 06-39417162 of yvonne.smid@growtivity.com

Over Growtivity: 

We willen impact maken in de zorg en de zorgverlening verbeteren. Dat doen we door zorginstellingen te helpen bij het digitaliseren van de primaire zorgprocessen. Dit verbetert de communicatie en interactie tussen cliënten, zorgmedewerkers en andere samenwerkingspartners. Het welzijn van de cliënt groeit en de werkdruk voor zorgmedewerkers krimpt.