Sinds de oprichting van de Sportpoli’s in academische kinderziekenhuizen, is de vraag naar het matchen van kinderen met een beperking met de juiste sport en sportvereniging enorm toegenomen bij de Esther Vergeer Foundation. Vanuit deze groei kwam de hulpvraag aan Growtivity om de stichting te helpen bij een betere digitale ondersteuning van dit proces.

Robin van Asten is een van de vier projectmanagers bij de Esther Vergeer Foundation. Op dagelijkse basis laat hij kinderen met een (lichamelijke) beperking op de Sportpoli kennismaken met verschillende sporten en matcht hij deze aan de juiste sport en sportvereniging.

Eigen Excel-bestand met ‘eigen’ kinderen

“De JOIN THE CLUB-projecten van de Esther Vergeer Foundation zorgen ervoor dat kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks kunnen sporten op een sportvereniging, net als ieder ander kind. Dat doen ze samen met andere kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking.”

“We gebruikten vooral Excel-sheets, wat best risicovol was. Iedereen had zijn eigen Excel-bestand met zijn of haar ‘eigen’ kinderen daarin. Als je een bestand liet openstaan of je moest iets overnemen van een collega, dan kwam het wel eens voor dat er gegevens overschreven werden.”

Verbaasd over de mogelijkheden

“Nu worden we daadwerkelijk in ons proces ondersteund door de oplossing van Growtivity. Ons gehele werkproces zit erin, van agenda en takenlijsten tot rapportages. Er zit een sterke zoekmachine in. En het is ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft geen programmeur te zijn om iets in te richten.”

 “Zo hebben we een dashboard waarop goed te zien is welke kinderen in welke fase zitten. Maar ook waar een collega in het proces is gebleven, wat zorgt voor een naadloze overdracht mocht er iemand uitvallen. We zijn positief verrast.”

Versnelling van het proces

“De samenwerking met de mensen van Growtivity is heel prettig. Ze nemen uitgebreid de tijd om je iets uit te leggen en voorzien je van handleidingen. We zijn nu nog lerende, maar dit gaat in de toekomst zeker een versnelling van het proces geven, zeker als ook dingen als donaties, evenementen en het automatisch zoeken naar een sportvereniging voor een kind in het systeem worden opgenomen. Je hebt echt een 360° overzicht. Van mensen, materialen en workload.”

 Dit is blog 3 van 3 over de samenwerking tussen Growtivity en de Esther Vergeer Foundation. Check ook blog 1 over waarom de Esther Vergeer Foundation voor Growtivity heeft gekozen en blog 2 over het implementatieproces.

Bekijk hier het interview van Growtivity en de Esther Vergeer Foundation met Emerce.

Meer informatie over de Esther Vergeer Foundation kun je vinden op hun website: https://esthervergeerfoundation.nl