In navolging en aanvulling op ons succesvolle webinar ‘Zorg op afstand’, organiseren wij op dinsdag 8 december van 14.00 tot 15.00 uur het webinar ‘Zorg op afstand in de praktijk’. Naar aanleiding van de feedback op ons vorige webinar, werken wij een praktijkcase uit. Hierbij bekijken we het vanuit het perspectief van zowel de zorgverlener als de patiënt/cliënt.

Dit webinar zal door Marcella van Dijk en Marvin Hughes worden gepresenteerd.

Zorg op de juiste plek is nu meer dan ooit nodig. In een tijd waarin de kosten van de zorg exorbitant groeien, moet er gekeken worden naar alternatieven, daar waar contact op locatie niet nodig is. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Growtivity creëert met haar oplossingen zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt en zo ligt de  regie in eigen hand van de patiënt/cliënt. Dit alles gebeurt vanuit 1 overzichtelijk platform met alle functionaliteiten.

Dat de Salesforce applicatie zich goed leent voor automatisering in de zorg, was al duidelijk, maar met de toevoeging van sms, WhatsApp en video conferencing integratie vergroten we de mogelijkheden tot interactie nog meer. Of het nu gaat om het managen van contracten, leerlingen begeleiden of patiënt interactie, een direct bericht sturen of videobellen vergroot de betrokkenheid van de gebruiker bij de applicatie. Bovendien geeft het de mogelijkheid om nog sneller de juiste informatie bij de juiste persoon te brengen.

Op het Salesforce platform krijgt de gebruiker de mogelijkheid om geautomatiseerd een sms of appje te sturen naar een collega, klant of patiënt/cliënt. Elke actie in het systeem kan een dergelijk bericht genereren, waarbij de ontvanger direct geïnformeerd wordt of naar het platform geleid wordt. Denk hierbij aan een melding dat er een nieuwe lab waarde beschikbaar is, een reminder voor een afspraak of een update van contactinformatie.

De integratie met video conferencing maakt het mogelijk om via beeldbellen consulten met de patiënt te hebben. Dit gebeurt allemaal vanuit de Salesforce applicatie. Er kan een virtuele wachtkamer ingericht worden waarin je je aan kunt melden en via een sms op de hoogte wordt gesteld wanneer de behandelaar beschikbaar is voor jou. Ook kan de patiënt zelf afspraken inplannen aan de hand van getoonde timeslots van de behandelaar. De behandelaar voert direct de resultaten in de applicatie in, en de patiënt hoeft de deur niet uit en bespaart zich reistijd en een wachtkamer.

Via een chatbot functie kan de patiënt ook direct een gesprek met de zorginstelling voeren. Dit kan door middel van een live chat met een medewerker, maar ook door een geautomatiseerd gesprek waarbij de applicatie de antwoorden op de vragen van de patiënt vindt.

In de community (een eigen afgeschermde omgeving binnen het zorgverlenersportaal), waarop de patiënt met DigiD kan inloggen, kan de patiënt zijn eigen medische gegevens inzien en zelf afspraken met zorgverleners maken.

Dit en nog meer handige functies worden uitgelegd in de webinar ‘Zorg op afstand in de praktijk’. Deelname is gratis. Ben jij erbij?