Health Valley en Growtivity organiseren de Webinar:

‘Een nieuwe visie op wachtlijstproblematiek in de (geestelijke) gezondheidszorg.’

Direct aanmelden kan hier

Als je denkt aan wachtlijstproblematiek, dan denk je aan het verkorten van de werkelijke wachttijd. Maar het verkorten van de ervaren wachttijd wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl dit (zeker voor GGZ patiënten) van groot belang is. Uit onderzoek is gebleken dat tijd sneller lijkt te gaan (voorbij te vliegen) wanneer deze positief wordt ervaren. Dit is het uitgangspunt geweest voor het onderzoek naar de wachttijdbeleving van Anne van Turnhout op de afdeling psychiatrie in het UMC Utrecht.

Bij veel patiënten ervaren tijdens het wachten door onduidelijkheid en onzekerheid negatieve gevoelens. Anne van Turnhout (destijds onderzoeker in UMC Utrecht) kwam erachter dat als je patiënten gedurende het wachten op de hoogte houdt van wat er met de aanmelding gebeurd, dat een groot verschil maakt in de beleving. In het UMC Utrecht is een pilot gestart waarin de negatieve beleving van wachttijd wordt omgezet naar positief door middel van het geven van updates tijdens het wachten. De patiënt weet waar hij/zij aan toe is en ervaart de wachttijd positiever en daardoor ook korter.

Om meer inzicht te geven over de beleving van tijd vanuit het filosofische kader, de beïnvloeding van tijd vanuit het onderzoek (UMC Utrecht) en de Tijd-Lijn App die hiervoor wordt ontwikkeld, organiseert Health Valley samen met haar partner Growtivity een webinar. Kortom laat je inspireren hoe digitalisering ervoor kan zorgen dat de zorg van morgen weer een stukje beter wordt!

Voor wie interessant?

Iedereen die vanuit zijn/haar werkzaamheden of privé situatie te maken heeft met wachttijden in de (geestelijke) gezondheidszorg. Wij horen namelijk graag van zorgprofessionals en van patiënten/cliënten wat ze wensen en nodig hebben.

Webinar wordt gegeven door: Anne van Turnhout en Gerwin Tromp
Datum: 21 januari 2020, 16.00 – 17.00 uur
Kosten: gratis
Direct aanmelden kan hier

Anne van Turnhout, UX Design en Innovatie Manager, Growtivity. Gerwin Tromp, mede-oprichter, Growtivity.