Het Frontoffice voor de Zorg-platform van Growtivity biedt een scala aan tools en mogelijkheden die inmiddels een aanzienlijke impact hebben gehad op de zorg.
Cliënt Reis voor de Zorg
Het wordt voor zorgorganisaties steeds belangrijker om de cliënt centraal te stellen. Commerciële winkels en webshops gebruiken hiervoor de zogenoemde customer journey. Voor de zorg noemen we dit de Cliënt Reis-benadering. Deze aanpak richt zich op het verbeteren van processen om de cliënttevredenheid te laten groeien en de werkdruk voor zorgmedewerkers te laten krimpen. Met het Frontoffice voor de Zorg-platform kunnen zorgorganisaties de optimale Cliënt Reis creëren.
Beter beheer van cliëntdata
Eén van de meest in het oog springende effecten van het gebruik van de Frontoffice voor de Zorg is de mogelijkheid om cliëntdata beter te beheren. Dankzij de cloud-gebaseerde architectuur van het platform kunnen zorgmedewerkers overal en altijd veilig gegevens opslaan en bekijken. Dit heeft geholpen om veel van de problemen weg te nemen die gepaard gaan met traditionele papieren archiveringssystemen, zoals verloren en onvolledige gegevens, of het bijhouden van lijsten op meerdere plekken.
Eenvoudiger communicatie met cliënten
Naast het beheer van cliëntdata heeft de Frontoffice voor de Zorg ook gezorgd voor een betere communicatie tussen zorgmedewerkers en cliënten. Dankzij de ingebouwde berichtentools van het platform kunnen zorgmedewerkers eenvoudig met cliënten communiceren, vragen beantwoorden en ondersteuning bieden. Door de communicatie op deze manier te stroomlijnen, wordt de betrokkenheid en tevredenheid van cliënten verbeterd en de werkdruk voor zorgmedewerkers verminderd.
Automatisering administratieve taken
Een ander belangrijk effect van het gebruik van de Frontoffice voor de Zorg is de mogelijkheid om veel routinematige, administratieve taken te automatiseren. De automatiseringstools van het platform kunnen worden gebruikt om taken te automatiseren, zoals het plannen van afspraken, het informeren van cliënten en het verwerken van verzekeringsclaims. Dit heeft geholpen om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers zich kunnen concentreren op hun echte werk: het verlenen van zorg.
Datagedreven beslissingen
De Frontoffice voor de Zorg heeft zorgorganisaties ook in staat gesteld om beter inzicht te krijgen in het aantal cliënten en hun activiteiten. De tools voor data-analyse van het platform kunnen worden gebruikt om cliëntdata te analyseren, trends en patronen te identificeren en datagedreven beslissingen te nemen. Dit heeft al veel zorgorganisaties geholpen om processen te identificeren die geoptimaliseerd kunnen worden. Zo hebben deze zorgorganisaties de cliënttevredenheid verhoogd en de kosten verlaagd.
Betere behandelresultaten
Ten slotte heeft de Frontoffice voor de Zorg een aanzienlijke impact gehad op de betrokkenheid en voorlichting van cliënten. De cliëntportalen en mobiele apps van het platform bieden cliënten toegang tot informatie over hun behandeling en tools waarmee ze zelf hun gezondheid kunnen verbeteren. Hierdoor zijn cliënten meer betrokken, wat heeft geleid tot betere behandelresultaten.
Grote impact op de zorg
De Frontoffice voor de Zorg heeft al een grote impact gehad op de zorg. Door de cliënttevredenheid te laten groeien, de werkdruk te laten krimpen, processen te stroomlijnen en de kosten te verlagen is de algehele zorg bij veel zorgorganisaties verbeterd. Naarmate zorgorganisaties het platform blijven adopteren en integreren, kunnen we de komende jaren nog veel grotere verbeteringen verwachten.